Noi Voi     Cum caut Cum comand Cum platesc Cum primesc

Esti distribuitor / reVanzator?
Anvelope auto Anvelope auto Service roti Service roti ITP ITP Service mobil Service mobil Promotii anvelope Promotii anvelope Anvelope ieftine Anvelope ieftine Importator anvelope Importator Contact anvelope Contact
 
Servicii premium
Cauciucuri dupa sezon
Cauciucuri dupa auto
Cauciucuri dupa marca
 
Service roti
Service plus
 

Verificarea benzii de rulare a anvelopei

Semnele uzurii benzii de rulare
Pe masura ce anvelopele dumneavoastra se uzeaza, aderenta dv. la drum scade. Fiecare pneu are ceea ce se numeste bare de uzura. Acestea apar in diverse puncte de jur imprejurul anvelopei ca bare aflate de la un capat la celalalt al desenului benzii de rulare. Atunci cand anvelopele dumneavoastra sunt uzate conform legislatiei (2/32''), banda de rulare va fi la acelasi nivel ca si indicatorii de uzura ai benzii de rulare si acestia vor putea fi vazuti usor. De obicei, inainte ca anvelopele dumneavoastra sa ajunga la acest punct, ele vor incepe sa dea impresia de nesiguranta.

Capacitatea unei anvelope pe carosabile umede scade o data cu adancimea ramasa a benzii de rulare. Daca are o adancime redusa a benzii de rulare, anvelopa nu mai este capabila sa evacueze aceeasi cantitate de apa ca pana atunci si prin urmare riscul acvaplanarii sporeste. In plus, capacitatea de franare pe drumuri umede este redusa. Prin urmare, se recomanda, in general, sa inlocuiti anvelopele de vara cand au mai ramas mai putin de 3 mm adancime a profilului.
Anvelopele de iarna sunt prevazute cu indicatori speciali de uzura pentru iarna. Amplasarea acestor indicatori de uzura pentru iarna in banda de rulare este indicata in zona umerilor printr-un fulg de zapada. Daca anvelopa este uzata pana in punctul in care indicatorii de uzura pentru iarna se afla la aceeasi inaltime cu nervurile adiacente ale benzii de rulare, inseamna ca anvelopa mai are o adancime ramasa a benzii de rulare de numai 4 mm. Se recomanda, in general, sa inlocuiti anvelopele de iarna cu o adancime a profilului mai mica de 4 mm, pentru a asigura o siguranta optima in conditii de iarna.

Examinati in mod regulat banda de rulare a anvelopei pentru a vedea daca anevopa trebuie inlocuita. Toate anvelopele de turisme, camionete si vehicule comerciale medii au indicatori pentru uzura benzii de rulare turnati in banda de rulare. Acesti indicatori se afla in partea de inferioara a canelurilor benzii de rulare, in mai multe locuri din jurul anvelopei. Amplasarea lor este indicata in zona umerilor prin mici triunghiuri. Daca anvelopa este uzata pana in punctul in care indicatorii de uzura a benzii de rulare se afla la aceeasi inaltime cu nervurile adiacente ale benzii de rulare, inseamna ca anvelopa mai are o adancime ramasa a benzii de rulare de numai 1,6 mm. Trebuie sa inlocuiti imediat anvelopele, deoarece 1,6 mm reprezinta adancimea minima legala a benzii de rulare.

Daca anvelopele dumneavoastra se uzeaza neuniform, acest lucru poate indica faptul ca anvelopele nu au presiunea optima sau ca automobilul dumneavoastra are vreo problema cu sasiul.

Daca banda de rulare este mai adanca pe margini decat in centru, este posibil ca anvelopa sa fie umflata excesiv.
Daca banda de rulare este mai adanca in centru decat pe margini, este posibil ca anvelopa sa fie umflata insuficient.
Daca banda de rulare este mai adanca pe o parte decat pe cealalta, verificati cat mai repede aliniamentul rotilor.

Sunt doua metode obisnuite de a verifica daca este banda de rulare indeajuns pe anvelopele dumneavoastra. Toate anvelopele autoturisme, camioane usoare si comerciale medii au bare de indicatie a uzurii benzii de rulare turnate in banda de rulare. Aceste bare sunt situate la capetele crapaturi pe nervurile benzii de rulare in mai multe locuri in jurul anvelopei, si atunci cand anvelopa este utilizata pana in masura in care unele dintre ele devin vizibile impreuna cu de nervurile benzii de rulare adiacente, anvelopa trebuie schimbata.

Facem parte dintre firmele care efectueaza servicii specifice de service roti in cadrul unitatilor proprii de service roti sau prin intermediul unitatii de service mobil, care opereaza la nivelul orasului Bucuresti si a judetului Ilfov, sau, in cazul unor stituatii speciale, la nivel national.

Recomandare: pe parcursul intregului proces de alegere a celor mai potrivite servicii (din categoria service roti) sau anvelope, nu ezitati sa contactati online operatoarele noastre de vanzari anvelope online, care va stau la dispozitie cu sfaturi bazate pe o experienta vasta. 


Rochii mireasa       Oferte turism       Diagnosticare medicala online

O oferta completa de anvelope auto obtineti folosind selectorul din partea dreapta a siteului de anvelope. Rezultatele vor fi ordonate dupa pret, crescator, adica incepand cu cel mai mic pret. Puteti selecta marca prducatoare, latimea, inaltimea, raza si anotimpul caruia ii sunt destinate.

Rochii mireasa       Oferte turism       Diagnosticare medicala online
 
Anvelope ieftine


   
Oferta DE IARNA
Cosul cu anvelope
 
Logare clienti
 
Informatie premium
 
 

Atentie! Livrari anvelope in toate judetele din Romania, in orice oras, de la resedinta la orice localitate: Alba - Alba Iulia, Arad - Arad, Arges - Pitesti, Bacau - Bacau, Bihor - Oradea, Bistrita-Nasaud - Bistrita, Botosani - Botosani, Brasov - Brasov, Braila - Braila, Buzau - Buzau, Caras-Severin - Resita, Calarasi - Calarasi, Cluj - Cluj Napoca, Constanta - Constanta, Covasna - Sfantu Gheorghe, Dambovita - Targoviste, Dolj - Craiova, Galati - Galati, Giurgiu - Giurgiu, Gorj - Targu Jiu, Harghita - Miercurea Ciuc, Hunedoara - Deva, Ialomita - Slobozia, Iasi - Iasi, Ilfov - Buftea, Maramures - Baia Mare, Mehedinti - Drobeta Turnu Severin, Mures - Targu Mures, Neamt - Piatra Neamt, Olt - Slatina, Prahova - Ploiesti, Satu Mare - Satu Mare, Salaj - Zalau, Sibiu - Sibiu, Suceava - Suceava, Teleorman - Alexandria, Timis - Timisoara, Tulcea - Tulcea, Vaslui - Vaslui, Valcea - Ramnicu Valcea, Vrancea - Focsani. Comanda acum!

SC Primat Gold Impex SRL, RO2745, J40/15747/1991. Copyright © 1994 - - Anvelope, Cauciucuri iarna, Anvelope camioane, Anvelope all-season, Anvelope iarna
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC): www.anpc.gov.ro , telefon info GRATUIT: 0800.080.999