Noi Voi     Cum caut Cum comand Cum platesc Cum primesc

Esti distribuitor / reVanzator?
Anvelope auto Anvelope auto Service roti Service roti ITP ITP Service mobil Service mobil Promotii anvelope Promotii anvelope Anvelope ieftine Anvelope ieftine Importator anvelope Importator Contact anvelope Contact
 
Servicii premium
Cauciucuri dupa sezon
Cauciucuri dupa auto
Cauciucuri dupa marca
 
Service roti
Service plus
 

Rotatia anvelopelor

Amestecarea pneurilor

Rotatia periodica a anvelopelor este o parte importanta a intretinerii anvelopelor. Scopul principal al rotatiei regulate a anvelopelor este de a asigura o uzura mai uniforma a tuturor anvelopelor vehiculului. Daca nu gasiti nici o perioada sau tipar de rotatie in documentatia de utilizare, rotiti anvelopele cel putin o data la 10.000 km - 15.000 km. Totusi, rotiti anvelopele mai devreme daca apare o uzura neuniforma sau neregulata si consultati un dealer de anvelope calificat sau un atelier de aliniere pentru a determina cauza problemei legate de uzura. Nu uitati ca un impact dur, precum lovirea de un hop, poate cauza o dezaliniere, care duce apoi la o uzura neuniforma a anvelopei.

In cazul vehiculelelor cu tractiune pe fata, este deosebit de important sa rotiti anvelopele periodic deoarece anvelopele fata se uzeaza mai repede decat anvelopele spate.

Nota: Atentie la anvelopele directionale. Acestea nu trebuie montate pe cealalta parte a vehiculului, ci schimbate numai din fata pe spate, pentru a evita rotatia anvelopei in directia gresita. Pentru a fi siguri ca anvelopele sunt directionale, va rugam sa cautati pe peretele lateral al anvelopei sageata cu cuvantul "rotatie".

Adancimea neuniforma a profilului anvelopei, din fata spre spate, duce la o franare inegala si manevrare necorespunzatoare, in special pe timp de ploaie. Daca nu rotiti anvelopele, veti ajunge sa le inlocuiti cate doua odata, ceea ce inseamna ca veti avea intotdeauna o grosime inegala a benzii de rulare. Inlocuirea anvelopelor dintr-un set ajustat de patru va mentine echilibrate manevrarea si tractiunea de franare a automobilului.

Desi multe persoane pot sa-si roteasca propriile anvelope, este rapid si usor sa lasati un specialist sa faca acest lucru. Manualul de utilizare a vehiculului va specifica modelul si programul de rotatie pentru vehiculul dumneavoastra. Daca nu este nici un program specific mentionat se recomanda in mod empiric rotatia anvelopelor la fiecare 6.000 pana la 8.000 mile.

Pentru ca fiecare anvelopa de pe masina dv. suporta, de regula, o sarcina diferita, iar maniera dv. de rulare va uza, de regula, un pneu mai mult decat pe celelalte, este important sa va rotiti anvelopele la fiecare 5 000 - 8 000 de mile. Modelele de rotire difera in functie de felul vehiculului pe care il conduceti. Cel mai bun loc in care puteti verifica este manualul proprietarului vehiculului.

Exista 3 modele auto:
Tractiune Spate-Fata - FATA
Tractiune 4x4 (Integrala) - FATA
Tractiune - Fata

Daca vehiculul dv. are pneuri fata diferite ca dimensiune de cele spate, sau daca anvelopele dumneavoastra sunt directionale, s-ar putea ca acestea sa nu fie potrivite. Consultati un profesionist daca inca nu sunteti sigur.

Facem parte dintre firmele care efectueaza servicii specifice de service roti in cadrul unitatilor proprii de service roti sau prin intermediul unitatii de service mobil, care opereaza la nivelul orasului Bucuresti si a judetului Ilfov, sau, in cazul unor stituatii speciale, la nivel national.

Recomandare: pe parcursul intregului proces de alegere a celor mai potrivite servicii (din categoria service roti) sau anvelope, nu ezitati sa contactati online operatoarele noastre de vanzari anvelope online, care va stau la dispozitie cu sfaturi bazate pe o experienta vasta. 


Rochii mireasa       Oferte turism       Diagnosticare medicala online

O oferta completa de anvelope auto obtineti folosind selectorul din partea dreapta a siteului de anvelope. Rezultatele vor fi ordonate dupa pret, crescator, adica incepand cu cel mai mic pret. Puteti selecta marca prducatoare, latimea, inaltimea, raza si anotimpul caruia ii sunt destinate.

Rochii mireasa       Oferte turism       Diagnosticare medicala online
 
Anvelope ieftine


   
Oferta DE IARNA
Cosul cu anvelope
 
Logare clienti
 
Informatie premium
 
 

Atentie! Livrari anvelope in toate judetele din Romania, in orice oras, de la resedinta la orice localitate: Alba - Alba Iulia, Arad - Arad, Arges - Pitesti, Bacau - Bacau, Bihor - Oradea, Bistrita-Nasaud - Bistrita, Botosani - Botosani, Brasov - Brasov, Braila - Braila, Buzau - Buzau, Caras-Severin - Resita, Calarasi - Calarasi, Cluj - Cluj Napoca, Constanta - Constanta, Covasna - Sfantu Gheorghe, Dambovita - Targoviste, Dolj - Craiova, Galati - Galati, Giurgiu - Giurgiu, Gorj - Targu Jiu, Harghita - Miercurea Ciuc, Hunedoara - Deva, Ialomita - Slobozia, Iasi - Iasi, Ilfov - Buftea, Maramures - Baia Mare, Mehedinti - Drobeta Turnu Severin, Mures - Targu Mures, Neamt - Piatra Neamt, Olt - Slatina, Prahova - Ploiesti, Satu Mare - Satu Mare, Salaj - Zalau, Sibiu - Sibiu, Suceava - Suceava, Teleorman - Alexandria, Timis - Timisoara, Tulcea - Tulcea, Vaslui - Vaslui, Valcea - Ramnicu Valcea, Vrancea - Focsani. Comanda acum!

SC Primat Gold Impex SRL, RO2745, J40/15747/1991. Copyright © 1994 - - Anvelope, Cauciucuri iarna, Anvelope camioane, Anvelope all-season, Anvelope iarna
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC): www.anpc.gov.ro , telefon info GRATUIT: 0800.080.999