Noi Voi     Cum caut Cum comand Cum platesc Cum primesc

Esti distribuitor / reVanzator?
Anvelope auto Anvelope auto Service roti Service roti ITP ITP Service mobil Service mobil Promotii anvelope Promotii anvelope Anvelope ieftine Anvelope ieftine Importator anvelope Importator Contact anvelope Contact
 
Servicii premium
Cauciucuri dupa sezon
Cauciucuri dupa auto
Cauciucuri dupa marca
 
Service roti
Service plus
 

Exploatarea anvelopelor

Exploatarea corespunzatoare a anvelopelor se refera la efectuarea a catorva operatii simple, de catre conducatorul auto:

- verificarea si mentinerea presiunii corespunzatoare in anvelope
- verificarea organoleptica si intretinerea sistematica
- depozitarea corecta, in conditii adecvate
- evitarea unei uzuri excesive

Anvelopele corect presurizate si intretinute adecvat vor recompensa conducatorii auto cu o siguranta sporita, o mai buna comportare la drum, un confort superior si economii de costuri.

Cum se intretin anvelopele in mod corespunzator
Intretinerea sistematica reprezinta o modalitate usoara si necostisitoare de prelungire a vietii anvelopelor. Verificati regulat anvelopele fie la domiciliu, fie la service sau la benzinarie.

Ce trebuie sa controlati:

comparati presiunile din anvelope cu valorile recomandate de producator sau cu marcajele de pe flancurile laterale ale anvelopelor (daca acestea sunt anvelopele corespunzatoare pentru autovehicul)
efectuati o inspectie vizuala pentru a descoperii eventualele intepaturi, taieturi, umflaturi (galme) sau deteriorari ale flancurilor
verificati adancimea benzii de rulare. Exista un mic instrument disponibil pentru masurarea cu precizie a benzilor de rulare
verificati presiunea din anvelope si ajustati-le, daca este necesar. Sfat: nu toate manometrele din service sau benzinarii ofera citiri precise; eventual efectuatii operatii succesive, in 2-3 statii diferite
curatati cu grija murdaria din jurul supapelor, montati uniform capacele de valva si verificati manual eventualele pierderi de presiune
eliberati anvelopa de eventualele pietricelele si alte obiecte straine din banda de rulare
cereti verificarea alinierii directionale daca anvelopele fata au semne de uzura excesiva sau neuniforma
cereti echilibrarea autovehoculului (a rotilor si a anvelopelor fata) daca exista urme de vibratii ale volanului sau uzura neregulata a anvelopelor.

Examinarea anvelopelor
Cand este recomandat ca anvelopele sa fie examinate?
- dupa obstructionarea fizica a anvelopelor, in gropile patriei, in bordurile videniene sau alte obstacole inevitabile
- inainte, in timpul si dupa efectuarea unor deplasari lungi
- dupa ce se constata nereguli la sistemul de directie

Ce examinam la o anvelopa?
banda de rulare si flancul prezinta uzuri neregulate?
exista semne de deteriorare (intepaturi, taieturi, umflaturi)?
exista pietre sau obiecte ascutite in banda de rulare?

Indepartati aproape toate obiectele straine cu un instrument adecvat, avand grija sa nu gauriti cauciucul. Alte obiecte inglobate, precum cuiele, trebuie lasate la locul lor cat timp anvelopa este umflata, pana cand vehiculul poate fi tractat la o vulcanizare pentru reparatii. Daca se forteaza extragerea unui obiect ascutit din anvelopa, rezultatul va fi aproape sigur o pana. Daca este sigur sa procedati astfel, deplasati-va la o vulcanizare in loc sa schimbati anvelopa pe marginea drumului.

Presiunea in anvelopa
Un punct esential pentru pastrarea anvelopelor in stare buna de functionare este presiunea. Aceasta asigura performante optime, o durata de viata maxima si sustine greutatea vehiculului si a incarcaturii sale. Rularea cu anvelope slab umflate este o modalitate sigura de reducere a durata de viata a anvelopelor. Aceasta deoarece peretele lateral, care nu este conceput pentru a fi in contact continuu cu drumul, va fi supus solicitarilor care in mod normal sunt absorbite de banda de rulare si de aerul din anvelopa. De asemenea, poate duce la o manevrare defectuoasa a vehiculului sau la explozii in timpul rularii cu viteza.
Presiunile de umflare trebuie verificate numai cand anvelopele sunt reci Presiunile de umflare corecte sunt indicate in manualul de utilizare al vehiculului.

Depozitarea anvelopelor
La domiciliu, verificati eventualele pierderi de presiune din supape (mai ales dupa umflare) si inlocuiti capacele de ventil care lipsesc. Daca anvelopele prezinta orice semn de uzura neuniforma, vehiculul trebuie verificat pentru a se asigura alinierea corecta si echilibrul rotilor .
Anvelopele trebuie depozitate in locuri uscate si racoroase, ferite de lumina soarelui si cat mai departe posibil de echipamente generatoare de electricitate. Depozitarea anvelopelor in mediul exterior determina absorbtia umezelii si un pericol crescut de deteriorare prematura a anvelopelor .

Conduceti cu atentie
Modul de conducere a masinii poate duce la uzura si deteriorarea excesiva a anvelopelor.
Sfaturile urmatoare vor facilita protectia anvelopelor :
Evitati sa conduceti peste sau sa loviti marginile bordurilor sau alte elemente care prezinta proeminente
Evitati sa opriti vehiculul pe suprafete acoperite cu ulei, unsoare, motorina sau alte substante chimice
Inaintea unor deplasari care impun rularea cu viteza mare, reglati intotdeauna presiunea anvelopelor ca pentru incarcare maxima
Inainte si dupa deplasarile lungi sau pe autostrazi, examinati cu atentie anvelopele si verificati presiunea acestora (nu verificati presiunea cand anvelopele sunt calde)
Volanul masinilor echipate cu servodirectie nu se va roti in timpul stationarii
Evitati sa conduceti pe suprafete dure, neuniforme, distruse, sau pe suprafete acoperite cu deseuri. Daca nu puteti evita aceste zone, verificati anvelopele imediat dupa aceasta, pentru a va asigura ca nu au ramas prinse obiecte straine in profilul benzii de rulare. Examinati peretii laterali pentru a descoperi eventuale taieturi sau umflaturi.

Facem parte dintre firmele care efectueaza servicii specifice de service roti in cadrul unitatilor proprii de service roti sau prin intermediul unitatii de service mobil, care opereaza la nivelul orasului Bucuresti si a judetului Ilfov, sau, in cazul unor stituatii speciale, la nivel national.

Evitarea problemelor cu anvelopele
Probleme cu anvelopele pot aparea din mai multe motive; cele trei cauze principale sunt:
- Probleme cauzate de un nivel scazut de presiune
Studii efectuate de personalul de la unitati de service anvelope arata ca cel putin 25% din toate anvelopele examinate sunt umflate la presiune mai mica cu peste 10%. Umflarea la presiune scazuta este una dintre principalele cauze ale uzurii rapide a umerilor, uzurii neuniforme a benzii de rulare si deteriorarii premature a anvelopei.
- Pericolele supraincarcarii
Este ilegala incarcarea autoturismelor, a camionetelor si a remorcilor usoare dincolo de sarcina pe care sunt concepute sa o transporte. Supraincarcarea solicita excesiv anvelopele, mareste deformatia normala si provoaca supraincalzire. Aceasta va duce la o uzura rapida, la o mai mare susceptibilitate la deteriorari in urma impacturilor si la pericolul deteriorarii premature.
Verificati intotdeauna manualul vehiculului pentru a stabili presiunile mai mari de umflare necesare in conditii de incarcare maxima.
Efectele deplasarii in mare viteza
Deplasarea pe distante lungi si la viteze mari determina o acumulare de caldura. Aceasta duce la o deformare accentuata a anvelopei.
Pastrati anvelopele in buna stare, corect umflate si conduceti pana la vitezele nominale maxim admisibile ale acestora, pentru a evita acumularea caldurii.

Pont: pe parcursul intregului proces de alegere a celor mai potrivite servicii (din categoria service roti) sau anvelope, nu ezitati sa contactati online operatoarele noastre de vanzari anvelope online, care va stau la dispozitie cu sfaturi bazate pe o experienta vasta. 


Rochii mireasa       Oferte turism       Diagnosticare medicala online

O oferta completa de anvelope auto obtineti folosind selectorul din partea dreapta a siteului de anvelope. Rezultatele vor fi ordonate dupa pret, crescator, adica incepand cu cel mai mic pret. Puteti selecta marca prducatoare, latimea, inaltimea, raza si anotimpul caruia ii sunt destinate.

Rochii mireasa       Oferte turism       Diagnosticare medicala online
 
Anvelope ieftine


   
Oferta DE IARNA
Cosul cu anvelope
 
Logare clienti
 
Informatie premium
 
 

Atentie! Livrari anvelope in toate judetele din Romania, in orice oras, de la resedinta la orice localitate: Alba - Alba Iulia, Arad - Arad, Arges - Pitesti, Bacau - Bacau, Bihor - Oradea, Bistrita-Nasaud - Bistrita, Botosani - Botosani, Brasov - Brasov, Braila - Braila, Buzau - Buzau, Caras-Severin - Resita, Calarasi - Calarasi, Cluj - Cluj Napoca, Constanta - Constanta, Covasna - Sfantu Gheorghe, Dambovita - Targoviste, Dolj - Craiova, Galati - Galati, Giurgiu - Giurgiu, Gorj - Targu Jiu, Harghita - Miercurea Ciuc, Hunedoara - Deva, Ialomita - Slobozia, Iasi - Iasi, Ilfov - Buftea, Maramures - Baia Mare, Mehedinti - Drobeta Turnu Severin, Mures - Targu Mures, Neamt - Piatra Neamt, Olt - Slatina, Prahova - Ploiesti, Satu Mare - Satu Mare, Salaj - Zalau, Sibiu - Sibiu, Suceava - Suceava, Teleorman - Alexandria, Timis - Timisoara, Tulcea - Tulcea, Vaslui - Vaslui, Valcea - Ramnicu Valcea, Vrancea - Focsani. Comanda acum!

SC Primat Gold Impex SRL, RO2745, J40/15747/1991. Copyright © 1994 - - Anvelope, Cauciucuri iarna, Anvelope camioane, Anvelope all-season, Anvelope iarna
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC): www.anpc.gov.ro , telefon info GRATUIT: 0800.080.999