Noi Voi     Cum caut Cum comand Cum platesc Cum primesc

Esti distribuitor / reVanzator?
Anvelope auto Anvelope auto Service roti Service roti ITP ITP Service mobil Service mobil Promotii anvelope Promotii anvelope Anvelope ieftine Anvelope ieftine Importator anvelope Importator Contact anvelope Contact
 
Servicii premium
Cauciucuri dupa sezon
Cauciucuri dupa auto
Cauciucuri dupa marca
 
Service roti
Service plus
 

Echilibrare roti

Echilibrarea vehiculului - un vehicul este echilibrat in mod corespunzator atunci cand toate componentele de suspensie sau de directie sunt fara defecte si cand ansamblurile de anvelope sau de roti ruleaza drept si corect.

Dezechilibrul static: are loc atunci cand exista un punct greu sau usor in anvelopa. In acest caz, anvelopa nu se rostogoleste uniform, iar anvelopa si janta sunt supuse unei miscari in sus si in jos.

Dezechilibru dinamic: are loc atunci cand exista o greutate inegala pe una sau pe ambele laturi ale liniei mediane laterale a ansamblului anvelopa/janta. Dezechilibrul dinamic poate cauza o oscilatie dintr-o parte in alta sau o oscilatie a rotilor.

Echilibrarea rotilor
- necesara pentru a elimina vibratiile
- previne uzura prematura a anvelopelor si in acelasi timp a elementelor de suspensie, directie sau a rulmentilor autoturismului
- daca simtiti vibratii in volan care incep de regula de la 80-90 km/h si cresc in amplitudine, si / sau frecventa odata cu cresterea vitezei, atunci trebuie sa verificati echilibratul rotilor
- daca ati echilibrat rotile, iar la viteze mari inca mai sesizati mici vibratii ale volanului, atunci problema poate fi rezolvata prin optimizarea ansamblului anvelopa-janta. Aceasta inseamna ca suprafata cea mai grea a anvelopei va fi pusa cu un defazaj de 180 grade fata de cea mai grea suprafata a jantei.
- daca observati uzura neuniforma a benzii de rulare aceasta poate fi cauzata de neechilibrare si trebuie reparata de un expert
- aliniamentul necorespunzator fie la rotile fata sau cele spate poate duce la uzura iesita din comun a benzii de rulare, avarierea suspensiei, si la o manevrare neobisnuita a masinii.
- aliniamentele rotilor ar trebui sa fie facute de fiecare data cand montati un nou set de pneuri, si de fiecare data cand dati de o groapa mare, de o bordura sau de un alt obstacol; in scopuri de intretinere, aliniamentul ar trebui verificat la fiecare 10 000 km, deoarece, prin uzare si reparatie, se modifica distribuirea greutatii
- semnele potrivit carora ar fi posibil sa aveti nevoie de un aliniament sunt masina dv. care trage intr-o parte sau in alta, si uzura neuniforma a pneurilor.
- cea mai buna cale de a explica echilibrarea anvelopelor este prin a incepe sa explicam ce inseamna lipsa echilibrului. La montarea unei anvelope pe roata, doua unitati usor imperfecte sunt imbinate pentru a forma un ansamblu. Sansele ca acest ansamblu sa aiba o distributie absolut precisa a greutatii in jurul centrelor sale radiale si laterale sunt practic inexistente.
- pentru a echilibra roata, tehnicianul o monteaza pe o masina de echilibrare, care invarte roata pentru a localiza partile mai grele ale ansamblului. Apoi, sistemul de echilibrare ghideaza tehnicianul sa amplaseze contragreutati pe suprafata jantei pentru a compensa dezechilibrul.
- dezechilibrarile pot conduce in timp la deteriorarea bratelor de suspensie, a casetei de directie si a amortizoarelor.
- probabil ca ati observat niste mici greutati plasate pe janta. Aceste greutati ajuta echilibrarea anvelopei la toate vitezele. La viteze mari, anvelopele echilibrate incorect pot genera vibratii mari. O anvelopa neechilibrata sau o janta deteriorata pot fi cauze de uzura neuniforma
- unele jenti din aliaje scumpe pot fi deteriorate prin utilizarea greutatilor standard din plumb, de aceea este necesara captusirea acestora.

Facem parte dintre firmele care efectueaza servicii de echilibrare roti in cadrul unitatilor proprii de service roti sau prin intermediul unitatii de service mobil, care opereaza la nivelul orasului Bucuresti si a judetului Ilfov, sau, in cazul unor stituatii speciale, la nivel national.

Termeni folositi in legatura cu echilibrarea rotilor:

ALINIERE - Verificarea si reglarea unghiului de fuga, a unghiului de bracaj si a unghiului pivotilor din suspensia unui vehicul pentru pastrarea specificatiilor proiectate de producatorul vehiculului pentru un optimum de performanta.
RAPORT GEOMETRIC - Relatia dintre inaltimea si latimea sectiunii unei anvelope, exprimate sub forma unui procent din latimea sectiunii. Daca inaltimea sectiunii este jumatate din latimea acesteia, raportul geometric este de 50%.
ECHILIBRU - Distributia egala a masei anvelopei si a ansamblului vehiculului pentru o rulare linistita. Echilibrul se obtine prin montarea de contragreutati pe marginea jantei pentru a contrabalansa distributia inegala a greutatii anvelopei sau rotii.
UNGHI DE BRACAJ - Unghiul dintre axa centrala a unei anvelope si o linie verticala, vazut din fata.
UNGHI DE FUGA - Unghiul dintre axa de directie a vehiculului si o linie verticala, privit din lateral.
DEZECHILIBRU - Starea existenta atunci cand masa unei anvelope nu este uniform distribuita imprejurul axei de rostogolire si a axei centrale, determinand socuri (dezechilibru static) sau zguduituri (dezechilibru dinamic).
UNGHI DE ALUNECARE - Unghiul dintre directia in care este orientata sau manevrata o anvelopa si directia efectiva a deplasarii anvelopei.

Recomandare: pe parcursul intregului proces de alegere a celor mai potrivite servicii (din categoria service roti) sau anvelope, nu ezitati sa contactati online operatoarele noastre de vanzari anvelope online, care va stau la dispozitie cu sfaturi bazate pe o experienta vasta. 


Rochii mireasa       Oferte turism       Diagnosticare medicala online

O oferta completa de anvelope auto obtineti folosind selectorul din partea dreapta a siteului de anvelope. Rezultatele vor fi ordonate dupa pret, crescator, adica incepand cu cel mai mic pret. Puteti selecta marca prducatoare, latimea, inaltimea, raza si anotimpul caruia ii sunt destinate.

Rochii mireasa       Oferte turism       Diagnosticare medicala online
 
Anvelope ieftine


   
Oferta DE IARNA
Cosul cu anvelope
 
Logare clienti
 
Informatie premium
 
 

Atentie! Livrari anvelope in toate judetele din Romania, in orice oras, de la resedinta la orice localitate: Alba - Alba Iulia, Arad - Arad, Arges - Pitesti, Bacau - Bacau, Bihor - Oradea, Bistrita-Nasaud - Bistrita, Botosani - Botosani, Brasov - Brasov, Braila - Braila, Buzau - Buzau, Caras-Severin - Resita, Calarasi - Calarasi, Cluj - Cluj Napoca, Constanta - Constanta, Covasna - Sfantu Gheorghe, Dambovita - Targoviste, Dolj - Craiova, Galati - Galati, Giurgiu - Giurgiu, Gorj - Targu Jiu, Harghita - Miercurea Ciuc, Hunedoara - Deva, Ialomita - Slobozia, Iasi - Iasi, Ilfov - Buftea, Maramures - Baia Mare, Mehedinti - Drobeta Turnu Severin, Mures - Targu Mures, Neamt - Piatra Neamt, Olt - Slatina, Prahova - Ploiesti, Satu Mare - Satu Mare, Salaj - Zalau, Sibiu - Sibiu, Suceava - Suceava, Teleorman - Alexandria, Timis - Timisoara, Tulcea - Tulcea, Vaslui - Vaslui, Valcea - Ramnicu Valcea, Vrancea - Focsani. Comanda acum!

SC Primat Gold Impex SRL, RO2745, J40/15747/1991. Copyright © 1994 - - Anvelope, Cauciucuri iarna, Anvelope camioane, Anvelope all-season, Anvelope iarna
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC): www.anpc.gov.ro , telefon info GRATUIT: 0800.080.999