Noi Voi     Cum caut Cum comand Cum platesc Cum primesc

Esti distribuitor / reVanzator?
Anvelope auto Anvelope auto Service roti Service roti ITP ITP Service mobil Service mobil Promotii anvelope Promotii anvelope Anvelope ieftine Anvelope ieftine Importator anvelope Importator Contact anvelope Contact
 
Servicii premium
Cauciucuri dupa sezon
Cauciucuri dupa auto
Cauciucuri dupa marca
 
Service roti
Service plus
 

Despre anvelope

Directie, portanta amortizare, rulare, transmitere, durabilitate.
Pentru a putea îndeplini aceste 6 functii de baza, garantând siguranta, confortul si economia, anvelopa dispune doar de o suprafata de contact cu carosabilul echivalenta cu cea a unei palme.

- directia: stabilitatea traiectoriei autoturismului depinde de tinuta de drum a anvelopei;Portanta: anvelopa suporta de peste 50 de ori greutatea sa;
- amortizarea: anvelopa amortizeaza socurile generate de neregularitatile carosabilului, asigurând astfel confortul pasagerilor si longevitatea autoturismului;
- rularea: cu cât este folosita mai regulat, cu atât placerea de a conduce este mai mare, iar uzura tinuta sub control;
- transmiterea: calitatea acelor câtiva centrimetri patrati de contact între anvelopa si carosabil de a transmite eforturile de accelerare si frânare;
- durabilitatea: uzura anvelopei depinde de calitatea cauciucului, de încarcarea autoturismului, de viteza, de carosabil si de maniera de a conduce.

Cel mai important fenomen, fara de care miscarea unui autoturism nu este posibila, este frecarea. Acest fenomen este, in general, asociat cu: franrea, uzura,caldura sau electricitatea. Foarte rare sunt cazurile in care ii este constientizeaza adevarata importanta.
In lipsa frecarii roata automobilului se invarte in gol nefiind capabila sa dezvolte o tractiune cat de mica.
Doua dintre cele mai importante functii ale anvelopei, respectiv tractiunea si franarea, sunt influentate direct de forta de frecare existenta intre banda de rulare a pneului si carosabil.

Toate anvelopele sunt proiectate astfel incat sa aiba o tractiune cat mai buna si posibilitatea de a micsora cat mai mult posibil distanta de franare.
Alti factori care influenteaza modul in care sunt concepute anvelopele sunt legate de datele tehnice al e masinii pe care vor fi montate, anotimpul in care vor fi folosite, pret sau aspect.

Suprafata de contact între o anvelopa si carosabil este egala cu suprafata unei singure palme; Anvelopele reprezinta singura legatura cu carosabilul, suporta întreaga greutate a autoturismului, finalizeaza toate comenzile de conducere, interactioneaza direct cu toate obstacolele dep ecarosabil.
Puneti-va la adapost de surprize neplacute, verificând periodic adâncimea profilului anvelopelor dvs: mai putin de 1,6 mm de profil ramasi = siguranta periclitata si infractiune.

Adâncimea minima legala a profilului anvelopei este de 1,6mm. Totusi, pe zapada, pentru a putea garanta o aderenta optima va recomandam schimbarea anvelopelor daca adâncimea profilului scade sub 3,5mm ( anvelopele sunt prevazute cu ‘’martori’’ situati pe banda de rulare, pentru a putea verifica simplu si rapid starea de uzura).

Anvelopele noi se monteaza pe axa din spate: fie ca este cazul tractiunii fata, fie ca rotile motrice sunt pe axa spate, este recomandabil ca anvelopele mai putin uzate sa fie montate pe axa spate, pentru a putea garnata o mai buna aderenta si tinuta de drum, în special în situatii dificile. Ansamblul de roti spate nefiind legat la volan, aderenta sa este imposibil de evaluat în timpul deplasarii. Anvelopele mai putin uzate montate pe axa spate duc la: micsorarea riscului de pierdere a controlului pe carosabil umed si la un control mai bun în situatii dificile – frânari bruste, viraje strânse.

Facem parte dintre firmele care efectueaza servicii specifice de service roti in cadrul unitatilor proprii de service roti sau prin intermediul unitatii de service mobil, care opereaza la nivelul orasului Bucuresti si a judetului Ilfov, sau, in cazul unor stituatii speciale, la nivel national.

Recomandare: pe parcursul intregului proces de alegere a celor mai potrivite servicii (din categoria service roti) sau anvelope, nu ezitati sa contactati online operatoarele noastre de vanzari anvelope online, care va stau la dispozitie cu sfaturi bazate pe o experienta vasta. 


Rochii mireasa       Oferte turism       Diagnosticare medicala online

O oferta completa de anvelope auto obtineti folosind selectorul din partea dreapta a siteului de anvelope. Rezultatele vor fi ordonate dupa pret, crescator, adica incepand cu cel mai mic pret. Puteti selecta marca prducatoare, latimea, inaltimea, raza si anotimpul caruia ii sunt destinate.

Rochii mireasa       Oferte turism       Diagnosticare medicala online
 
Anvelope ieftine


   
Oferta DE IARNA
Cosul cu anvelope
 
Logare clienti
 
Informatie premium
 
 

Atentie! Livrari anvelope in toate judetele din Romania, in orice oras, de la resedinta la orice localitate: Alba - Alba Iulia, Arad - Arad, Arges - Pitesti, Bacau - Bacau, Bihor - Oradea, Bistrita-Nasaud - Bistrita, Botosani - Botosani, Brasov - Brasov, Braila - Braila, Buzau - Buzau, Caras-Severin - Resita, Calarasi - Calarasi, Cluj - Cluj Napoca, Constanta - Constanta, Covasna - Sfantu Gheorghe, Dambovita - Targoviste, Dolj - Craiova, Galati - Galati, Giurgiu - Giurgiu, Gorj - Targu Jiu, Harghita - Miercurea Ciuc, Hunedoara - Deva, Ialomita - Slobozia, Iasi - Iasi, Ilfov - Buftea, Maramures - Baia Mare, Mehedinti - Drobeta Turnu Severin, Mures - Targu Mures, Neamt - Piatra Neamt, Olt - Slatina, Prahova - Ploiesti, Satu Mare - Satu Mare, Salaj - Zalau, Sibiu - Sibiu, Suceava - Suceava, Teleorman - Alexandria, Timis - Timisoara, Tulcea - Tulcea, Vaslui - Vaslui, Valcea - Ramnicu Valcea, Vrancea - Focsani. Comanda acum!

SC Primat Gold Impex SRL, RO2745, J40/15747/1991. Copyright © 1994 - - Anvelope, Cauciucuri iarna, Anvelope camioane, Anvelope all-season, Anvelope iarna
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC): www.anpc.gov.ro , telefon info GRATUIT: 0800.080.999